top of page
GRAIN_03.jpg

Ben jij een 

jonge denker?

Bouw mee aan de toekomst van de journalistiek!

De SVDJ Denktank bestaat uit jonge denkers tussen de 20 en 30 jaar. Denkers die zich willen inzetten voor

de toekomst van de journalistiek.

De Denktank gaat aan de slag met

actuele journalistieke vraagstukken en

adviseert de medisector - gevraagd én ongevraagd.

De SVDJ Denktank behandelt elk jaar een actueel thema of probleem binnen de journalistieke sector. De thema’s zijn daarbij uiteenlopend, van verdienmodellen en journalistiek vertrouwen, tot nieuwe vertelvormen en diversiteit.

Ook gaat de Denktank aan de slag met praktische vraagstukken en cases, waarbij wordt samengewerkt met mediapartijen, start-ups, onderwijs en politiek. Met advies en praktische oplossingen draagt de Denktank bij aan een toekomstbestendige journalistieke sector.

/ SAMEN MET DE SECTOR
SVDJ_EDDINGS_RUIS_BW_03.jpg

Werk aan je
persoonlijk
netwerk &
professionele
ontwikkeling

Bijdragen aan de toekomst doe je niet alleen. Dat doe je samen met de grote spelers uit de sector, die meewerken aan onderzoek, cases aandragen en resultaten delen.

De sector staat open voor de SVDJ Denktank, maar bepaalt niet de agenda of uitkomsten. Daarnaast werk je natuurlijk samen met de Denktank-leden als een hecht team. Experts uit binnen- en buitenland zullen de Denktank begeleiden en deelnemers persoonlijk coachen. Op die manier is de Denktank ook voor je persoonlijke netwerk en professionele ontwikkeling van grote toegevoegde waarde. Ook na je deelname blijf je als alumnus betrokken bij het netwerk van de Denktank.

/ DEELNEMERS

De ideale deelnemer aan de SVDJ Denktank is goed ingevoerd in de Nederlandse journalistiek. Je weet wat er speelt, met welke uitdagingen de sector kampt en welke nieuwe initiatieven er zijn. Dat betekent niet dat je zelf journalist hoeft te zijn; vernieuwende inzichten komen vaak ook van buiten de sector. We verwachten geen kant en klare oplossingen, maar wel een kritische, creatieve en analytische blik. Je bent bereid een keer per maand een avond samen te komen in Utrecht en daarnaast nog zo’n 8 uur per maand aan de denktank te besteden.

De inschrijving voor de

SVDJ Denktank '19-'20 is nog niet geopend.

Seintje krijgen wanneer de aanmelding start? Geef je dan hieronder op voor onze nieuwsbrief. 

bottom of page